12 Kişilik ekip Ali Abinin yönetiminde Antalya/Bilecik yolundan sırası ile Afyon ve Isparta üzerinden Eğirdir’e vardık. Muhteşem göl manzarası ve bu güzel yerleşkede mola vermeden geçmek imkansız. Sahilde oturulacak makul fiyatlı yerler mevcut. Şirin kasabanın küçük merkezinde tüm alış verişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Eğirdirden sonra ilk olarak geldiğiniz istikamette devam edip AKSU tabelasını görüp devam etmek gerekir. Yanlış bilgi ile Sütçüler yönüne ilerlesekte, köylünün bilmediği halde yardımcı olma çabasıyla bu yanlıştan zorda olsa kurtulduk. Aksu ilçesine kadar dağla ilgili veya yayla ile ilgili bir tane bile tabela gözünüze çarpmaz, özellikle yasaklanmış gibi 🙂 Aksu’dan sonra göze sokar gibi her yerde yayla ve dağ yönünü gösteren tabelalar oldukça fazla. Eğer Sütçüler tabelasına girdiyseniz, üzülmeyin pazarcık köy girişinden Aksu’ya geçiş mümkün, küçük tabelayı atlamayın ama.
Öğlen vakti vardığımız Melikler yaylası, konum olarak biraz tepe üstünde ve zirve manzaralı. Su sıkıntısı yok girişte güzel bir çeşmesi var. Kampı kurup bir şeyler atıştırıp dinlendikten sonra. Bir sonraki gün yapacağımız zirve yürüyüşünde sıkıntı yaşamamak için belli bir yüksekliğe yürüyüş yaptık. Kamp alnından aşağıya devam eden toprak araç yolundan devam edip ormanı geçtikten sonra ilk sırta kadar çıktık. Yavaş tempoda 1 saat kadar yürüdük.
Dönüşte hava kararmaya yakındı akşam yemekleri ve ardından dinlenmeye çekildik. Hava o kadar güzel ve açıktı ki insanın kamp alanından hiç ayrıları gelmiyordu 🙂 Pazar sabahı çıkış 05:00 olarak kararlaştırdık.
Gece kalktığımızda hava çok daha durgunlaşmıştı. Geceden çıkan bulutların çok etkisi olmuş anlaşılan. Bulutlar havada izolasyon görevi görür bu yüzden açık havadan daha sıcak olur.
Kamp için gelen arkadaşların haricinde tam ekip yola çıktık. Burada Cem bey’den de söz etmeden geçmek istemedim. Babasının rahatsızlğı yüzünden bizimle servise binmeyip sonradan durumların düzelmesiyle gece 04:00’te özel araç ile yola çıkıp bize yolda yetişti ve sıfır uyku ile birinci gün yükseklik uyumu yürüyüşüne katıldı ve azmedip Pazar zirve yürüyüşüne de katıldı. Ayrı bir renk kattı …
İlk sırtı dünkü saatten daha iyi bir sürede geçtik, hava yavaş yavaş aydınlanırken ilk sırtın üstündeki iki üç hörgüç kayaların sağından solundan geçtik ve zirve çanağına varan son sırta doğru ilerledik.. Çeşitli sebeplerden dolayı ekipten üç kişi bu alanda kaldı. Dağda yetişen endemik türler ile ilgilenen Almılanın doktora bitkisini bulup Everest zirvesine çıkmış gibi bulma sevinci de kalma sebeplerinden biri…
Neredeyse her yerde taş babaları var, kaya zeminleri haricinde ise patikalar oldukça iyi seçilebiliyor. Kışın çıkılacak ise kamp alanından iyi inceleme ile kolayca belirlenebilir. Sakin havada zirveye vardık. Kamp alanından çıkalı 4:15 olmuş. Yarım saat kadar eşsiz manzarayı seyir eyledik. Buradan sadece Beyşehir gölü görünmekte, Eğirdir gölü ise biraz çukurda kalıyor.
Aşağı inişte sıcak ve güzel manzarada en az bizim kadar güzel vakit geçiren diğer arkadaşları da alıp yürüyüşe devam ettik.
Kamp alnında toplanmamız bir saat sürdü. Dönüşte yemek molamızı Afyon da kararlaştırıp şehrin keşme keşine dönüyoruz.
Not: Kış gidilecekse ana yoldan 10-15 dk süren yayla yolu belki kapalı olabilir. Fakat yürünebilecek bir mesafe…
Sevgiyle kalın Mutlu İnan Akdağ.
Renk katanlar;
ALMILA ÇİFTÇİ
ZÜBEYDE UÇUM
TAMER SÖNMEZ
CEM KILIÇ
BARIŞ ÖZKAN
BİNNUR ÇEŞMECİ
OLGU KÖSE
MUSTAFA ÇOLAK
EYÜP CAN AKSOY
İHSAN ÇELEB
ARZU DEMİR
FUAT KARTAL